ATA Reist: Umbrië – Roccafiore

A Taste Affair organiseert een 5-daagse gastronomische reis in de regio Umbrië. Elke avond genieten we van een typisch Umbrisch menu in restaurant Fior Fiore vergezeld van de wijnen van het domein Roccafiore.
Een culinair getinte tocht door Umbrië, het ‘groene hart van Italië’, een regio niet alleen bekend om een weelderige natuur, maar ook de talloze pittoreske dorpjes uit de middeleeuwen, straatjes met kinderkopjes of Romeins plaveisel, prachtige kathedralen en oude forten. Waar Umbrië ook om bekend staat is de rustieke keuken waarvan sommige gerechten en authentieke bereidingen in oorsprong teruggaan naar de tijd van de Etrusken, een volk dat al 1000 jaar voor de Romeinen in deze streek aanwezig was.

Programma

Zondag 19 april: Aankomst en welness-dag
Rond de middag komen we aan in Rome waarna we onmiddellijk doorrijden naar ons hotel. Van 19 april tot 23 april logeren we in het kleinschalige Roccafiore resort (****) van onze gelijknamige wijnproducent. Rustig en groen gelegen op een heuvel met wijn- en olijfgaarden en met een prachtig uitzicht, o.a. op de historische stad Todi (± 2km). Hier zorgt niet alleen de natuur, maar ook het uitgebreide Wellness Center voor rust en relaxatie. U heeft toegang tot de spa en ook een individuele body-massage staat op het programma. In het ‘Fior Fiore restaurant’ genieten we elke avond van een typisch menu met de specialiteiten uit Umbrië.

Maandag 20 april: Orvieto Wine-tour
Umbrië staat misschien wat minder bekend om haar wijnen; de meest bekende komt uit de plaats Orvieto, dat meteen ook een culinaire bestemming bij uitstek is tijdens onze reis. De stad hoort bij de collectie Slow Food steden van Italië. Orvieto staat verder vooral bekend om haar grootste toeristische trekpleister, de kathedraal van Orvieto, het gotische meesterwerk waarvan al het goud verwerkt in de gevel je vol verwondering zal doen opkijken. U heeft de kans de stad te verkennen met een privégids, of u kan zelf rustig ronddwalen. De lunch nemen we in een heerlijke lokale osteria. Diezelfde dag genieten we ook nog van een bezoek aan een wijndomein, met wijnproeverij.

Dinsdag 21 april: Trasimeno – tour
De wijnroute van de “Colli del Trasimeno”: een uitnodiging voor een reis tussen de wijngaarden en wijnkelders die in de heuvels tussen het meer en de rivier de Tiber liggen, een land, dat sinds mensenheugenis druiven heeft gecultiveerd en wijn gemaakt. De wijnroute van de “Colli del Trasimeno” is de ideale manier om kennis te maken met de tradities van het gebied, zijn gastronomie, cultuur en natuur. We maken een mooie wandeling in het nog ommuurde Castiglione del Lago en sluiten af met een heerlijke lunch. In de namiddag brengen we een bezoek aan een producent van de typische Fagliona – boon. De boontjes werden reeds door de oude Grieken en Etrusken verbouwd. In 2002 werd het “Consorzio fagiolina del Trasimeno” geschapen met het doel om de productie en de kwaliteit te beschermen. Vanaf 2000 is dit boontje de voorzitter van Slow Food.

Woensdag 22 april: A perfect Roccafiore – day
Vrije dag op Roccafiore waarbij u van de rust kan genieten in de welness, aan het heerlijke buitenzwembad of een wandeling kan maken doorheen de wijngaarden, … In de namiddag sluiten we culinair af met een cooking – show van Tita & Nonie. Een greep uit de traditionele keuken van Umbrië met geselecteerde Roccafiore wijnen.

Donderdag 23 april: Terugvlucht

Kostprijs
980€ per persoon
(toeslag van 200€ voor een eenpersoonskamer).
Alle logies, maaltijden, vluchten, transfers, bezoeken, degustaties en gidsen inbegrepen.

Inschrijvingen via anneleen@atasteaffair.com of 0473/65.80.08

by Effectiva Internet Toepassingen