Onze missie

a taste affair wil overtuigen. Overtuigen om bewust te kiezen.

Te kiezen voor wijnen van eigenzinnige wijnmakers. Wijnmakers die garant staan voor kleinschaligheid en puur vakmanschap. Puur vakmanschap waarbij wijngaarden met een vitale bodem en gezonde druiven, bewerkt volgens biologische of biodynamische principes, vanzelfsprekend zijn. Wijngaarden vol kleur en leven dus, waarvan de zorgvuldige oogst, op het juiste moment, en met behulp van authentieke productiemethodes leidt tot smaakvolle, pure wijnen. Pure wijnen met spontane gisting, en zonder toevoeging van, of een minimum aan, additieven.

Laat ons ruim aanbod biologische, biodynamische en natuurwijnen je overtuigen. Je proefglas staat klaar!

Welkom in onze eigenzinnige wijnwinkel te Gent, Els helpt je enthousiast verder bij het kiezen van een (h)eerlijke fles vol toewijding en passie. Of kom gezellig langs tijdens één van onze tastings. Bestellen via onze webshop is natuurlijk ook een optie!

Interesse om in je horeca-zaak natuurwijnen te serveren? Neem dan contact op met Emmanuel. Hij maakt je deskundig wegwijs in ons aanbod.

Redenen genoeg om je in te schrijven op onze nieuwsbrief. Yes indeed! We gidsen je met plezier door de wereld van natuurlijke wijnen naar de puurste smaken en de zuiverste pareltjes.

NEWSLETTER


Het verhaal van een uit de hand gelopen passie voor wijnen.

Na een half leven nieuwsgierig en gulzig verkennen van de klassieke, conventionele wijnwereld ontdekte zaakvoerder Hugo een tiental jaar geleden het fascinerende, toen nog onbekende eiland van de alternatieve natuurlijke wijnen. Het was geen liefde na de eerste slok. Het moet gezegd.

Het proeven van natuurwijn vraagt immers om een open vizier. Het vraagt om de erkenning dat we vergeten zijn hoe wijn zonder additieven smaakt, om de erkenning dat de historiek van natuurwijn eeuwen terug gaat, in tegenstelling tot de korte geschiedenis van conventionele wijnen, waarbij schadelijke chemicaliën, pesticiden en bewaarmiddelen jammer genoeg te vaak de hoofdrol spelen.

De ontdekking van natuurwijn zorgde voor een volledige bekering van zaakvoerder Hugo. Zijn diepe duik in de materie, en dat hoef je niet letterlijk te nemen, leidde zelfs tot het grotendeels verkopen van zijn gedurende een half leven verzamelde wijnkelder conventionele wijnen.

Natuurwijn overtuigde hem met zijn rijkdom aan smaak.

Met a taste affair kies je dus voor smaak, én voor duurzaamheid. Want die rijkdom aan smaak is een rechtstreeks gevolg van de natuurlijke aanpak waar onze wijnmakers elke dag opnieuw overtuigd en gedreven voor kiezen.