Beer

Ceci n’est pas une bière is een lijn van artisanale, ongefilterde bieren met een hoge drinkbaarheidsfactor en een sterke bitterheid, professioneel gebrouwen in samenwerking met A Taste Affair en Jef Goetelen (‘t Hofbrouwerijke). Bieren met punch en een digestief karakter.

CECI

Dit familiebedrijf is nog steeds volledig onafhankelijk. Momenteel worden hier, nog steeds met materieel uit de negentiende eeuw, gemiddeld 1.000 hectoliter per jaar geproduceerd (de totale productie in België bedraagt 17 miljoen hectoliter). In 1900 vestigt Paul Cantillon een brouwerij in Anderlecht, een van de honderden brouwerijen die er toen in de hoofstad waren. Na de tweede wereldoorlog nemen zijn zonen Marcel en Robert de fakkel over. In 1958, het jaar van de wereldtentoonstelling in Brussel, bereikt de productie haar maximum : 2.500 hl. Tien jaar later stapt Jean-Pierre Van Roy, schoonzoon van Marcel, in het beroep en zet zo de familietraditie verder. Vandaag zetten zijn kinderen Jean en Julie zich in voor de verdediging en het behoud van dit bedrijf dat uniek is in zijn soort. Momenteel is Brouwerij Cantillon de laatste ambachtelijke brouwerij in Brussel.

canitllon

De brouwerij startte in 2006. Eerst brouwden Olivier Duthoit en Mathieu Lesenne louter op amateurniveau. Maar al snel kenden hun bieren veel succes. Ze zijn heel fier op hun ‘Frans-Vlaamse’ roots en vinden het spijtig dat hun sappig dialect in de laatste twee generaties verloren ging. Mede door deze reden willen ze echt de streek op de voorgrond. Hun leuze is ‘Denk Globaal – Verbruik Lokaal’. Hun roots blijkt uit hun naam, uit de Vlaamse Leeuw die ze op de voorgrond plaatsen, uit de naamgeving van bvb Anosteké. Een kleine artisanale brouwerij met héél lekkere bieren.

bpf