Slow Food

Giuliano Caffè is een Italiaanse ambachtelijke koffiebranderij uit Piemonte. Giuliano Caffè stelt hoogkwalitatieve koffiemengelingen samen en brandt haar bonen al meer dan 60 jaar zelf in Caluso. Een topproduct dat al enkele jaren de befaamde award ‘Maestro Del Gusto’ krijgt van Slow Food!

caffe giuliano

 In 2008 realiseerden drie jongeren hun droomproject. Ze investeerden in een biologisch wijndomein met daarnaast ook oude olijfbomen. De olijfolie wordt geproduceerd in beperkte hoeveelheden en komt van olijven die met de hand geoogst werden. Dankzij de koude persing kunnen zij ons een heel kwalitatieve olijfolie met een zeer lage zuurgraad aanbieden.

tunia

In Noord-Italië produceert Sapori di Casa een exclusieve pasta op basis van verse eieren. Dankzij een intrinsieke kennis van de ambacht en een passie voor experimenteren is de pasta productie verhoogd tot een kunstvorm. Alleen de meest verse eieren en ingrediënten worden verwerkt. Door een productietechniek die erg geheim gehouden wordt binnen het bedrijf wordt de bereidingstijd drastisch verminderd tot slechts één of twee minuten. De handgemaakte pasta kan worden gecombineerd met een verscheidenheid aan sauzen en zijn vooral geschikt voor dunnere en aromatische sauzen. De unieke smaak en de verrassende lichtheid maken de pasta tot een topproduct.

sapori di casa

Thee is ongetwijfeld de meest populaire drank ter wereld en is momenteel ook sterk in opmars in Europa. Ann Vansteenkiste, die als theesommelier al jarenlang samenwerkt met o.a. Sergio Herman, neemt ons mee doorheen de boeiende geschiedenis van 5000 jaar theecultuur en stelt verschillende theeën voor. Hiervoor gaat ze zelf ter plaatse de theeplantages bezoeken zodat ze enkel de beste kwaliteit kan gebruiken voor haar mélanges.

theespecialiste_ann_vansteenkiste2_cmyk

Lovechock wordt met liefde handgemaakt van de beste biologische cacao uit Ecuador. Omdat de cacaobonen ongebrand en koudgemalen zijn, zit Lovechock supervol flavonoïden en ‘liefdesstofjes’: stofjes waar je je liefdevol & blij door voelt.

lovechock

Deze fantastische azijnen zijn met de hand gemaakt door Nathalie Herre en Michel Giurt. Ze vertrekken van zoete, koppige Banyuls wijn en het resultaat is een uitstekende kwaliteit voor een geweldige prijs. Alles bij elkaar zijn deze azijnen vijf jaar in productie. Het duurt vier jaar om de Banyuls wijn te maken. Deze wordt in houten vaten blootgesteld aan de open lucht. Zodra de wijn klaar is, start pas de productie van de azijn. De banyuls wijn wordt in contact gebracht met de moer (een verzameling cellen die ervoor zorgen dat er azijnzuur wordt aangemaakt). Na meer dan 8 maanden in open eiken vaten wordt de azijn ongefilterd gebotteld. Dit natuurlijke proces staat in schril contrast met de meer gangbare industriële methoden, die wijn naar azijn omzet in slechts 15 dagen! Proef deze azijn en u wil nooit meer een andere!

la guinelle